Hongaarse Concerten, Hongaarse voordrachten, Hongaarse Feesten en Hongaarse films in Nederland
08‑11‑2018 Filmhuis Den Haag Spui 191, Den Haag

Coyote

Film uit 2017 van Márk Kostyál


Kojót

Misi erft het huisje van zijn grootvader. Juist op het moment dat hij het leven in de stad zat is. Zijn vriendin heeft net een miskraam gehad en samen willen ze opnieuw beginnen, ver weg van de drukte, in een klein dorpje, in een prachtige vallei. Ze verhuizen en beginnen het huis op te knappen. Al snel blijkt dat de plaatselijke advocaat en grootgrondbezitter het huis, en vooral de grond, ook wil hebben. Wat volgt is een absurde droom die uit loopt in een nachtmerrie. Een droom vol tegenwerking, bureaucratie en intimidatie, vol bedreiging en geweld, extreem geweld. Maar ook met hulp uit onverwachte hoek. Een droom over doorzetten ondanks alle tegenwerking, vechten voor je overtuiging, letterlijk. Een droom waarin je kunt winnen als je verliest, maar ook kunt verliezen als je wint.

Kojot is een indringende film die laat zien wat er gebeurt als je als eenling opstaat tegen het systeem. De boodschap is van alle tijden en ten alle tijden actueel. Je moet even door het geweld in de film heen kijken om de  diepere lagen te herkennen. De vechtscenes zijn overigens soms ook vermakelijk in hun overdrevenheid en aan het eind komt bijna iedereen er met een paar schrammen vanaf. Bijna iedereen…..

Kojot wordt, op 8 november om 19.00 uur vertoond als onderdeel van het ‘Eastern neighbours filmfestival 2018’ dat van 7 t/m 11 november plaatsvindt in het Filmhuis in Den Haag.

Hongaarse Evenementen

Hongaarse artiesten, actuers en dichters in Nederland