Hongaarse Concerten, Hongaarse voordrachten, Hongaarse Feesten en Hongaarse films in Nederland
26‑06‑2023 Zaal GBV, Van Sminiaweg 70, Aldtsjerk / Oudkerk

Danics Dóra en Róbert Sinha in GBV-zaal Aldtsjerk - Liederen rond Petőfi en eigen chansons

Tweetalig concert-en cultuurprogramma met zangeres Dóra Danics en gitarist Róbert Sinha

Na een paar corona-jaren waagt ook Most Magyarul! Hongarije Magazine zich weer aan het organiseren van concerten en evenementen. Dit keer realiseren wij in Nederland een aantal concerten van zangeres Dóra Danics en gitarist Róbert Sinha.

Het eerste deel van het programma is gewijd aan de poëzie van Petőfi, wiens tweehonderdste geboortedag dit jaar wordt herdacht. Robi en Dóra hebben eigen, unieke composities gemaakt bij een aantal gedichten van Sándor Petőfi en zingen deze voor een deel in de negentiende-eeuwse Engelse vertaling van William N. Loew. (Zie het YouTube-filmpje onderaan deze webpagina.) Dóra gaat ook een van de gedichten in het Nederlands (!) zingen in de vertaling van A.S.C. Wallis (pseudoniem voor Adèle Sophia Cordelia Opzoomer, 1856-1925). De dichtbundel van haar vertalingen verscheen in 1924, bij gelegenheid van het honderdste geboortejaar in 1923. Kort voor haar overlijden in 1925!


Het tweede deel van het concert is een bloemlezing uit het veelzijdige zangrepertoire van singer-songwriter Dóra Danics. Dóra won in 2013 de Hongaarse X-Factor en zong vanaf 2016 bij de folkformatie Cimbaliband en daarna bij de popformatie Tengerszem. Al vanaf haar tijd bij de Cimbaliband schreef Dóra zelf nummers. Naast eigen songs zal zij ook een aantal Hongaarse volksliederen ten gehore brengen en tal van luisterliedjes en chansons. 


Gitarist Róbert Sinha (afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag) gaf al verscheidene concerten in Nederland en maakte een enorme indruk met zijn virtuoze gitaarspel en zijn warme en gloedvolle entertainment.


Leuk detail: voor de Online Hongaarse kerstmarkt op Facebook editie 2021 stuurden Dóra en Robi ook deze clip in, een mooi, gevoelig oud Hongaars kerstlied.


Special over Dóra Danics en Róbert Sinha

U leest meer over Dóra Danics en Róbert Sinha in nummer 98 van Most Magyarul! Hongarije Magazine, dat eind mei verschijnt.


Details

Locatie: Van Sminiaweg 70

9064 KE Aldtsjerk – Oudkerk

Aanvang 20.00 u.

Deuren open: 19.30 u.


Entrée:  € 12,50

Reserveren/aanmelden: 

Tel. 058-2561176  / 06-25356418

E-mail: gbvexposities@gmail.com

https://www.gbv-artgallery.nl/

https://www.facebook.com/GalerieBloemrijkVertrouwen

Hongaarse Evenementen

Hongaarse artiesten, actuers en dichters in Nederland