Hongaarse Concerten, Hongaarse voordrachten, Hongaarse Feesten en Hongaarse films in Nederland
19‑05‑2018 Budapest Bagel, Prinsestraat 5a, 2513 CA Den Haag

Flóra Tandi & Róbert Sinha in Den Haag

Flora Tandi is een bijzonder zangtalent van de huidige generatie zangers in Hongarije. Ze heeft al twee CD-s uitgebracht, deels in samenwerking met de beroemde Hongaarse operazangeres Erika Miklósa ende Maltese popster Ira Losco. Flóra zingt behalve popliedjes ook graag  chansons en volksliederen.

 

Robert Sinha is een klassiek opgeleide gitarist, hij is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en werd al snel bekend om zijn virtuoze gitaarspel en  vertolkingen van wereldmuziek. Hij heeft opgetreden met diverse bekende Hongaarse folkzangeressen, waaronder Ágnes Herczku. Hij zette meerdere gedichten van beroemde Hongaarse dichters op muziek.


Sinds 2014 werken Flora en Robert samen. Ze hebben tal van succesvolle optredens gehad in Hongarije en vorig jaar in Nederland en India. OP 4 en 5 november gaven zij ee ntweetal concerten in samenwerking met MOST MAGYARUL ! HONGARIJE MAGAZINE bij het eendaagse, tweetalige evenement MOST MAGYARUL! DRAAITD DOOR. Zie de film hieronder. 

Hun repertoire omvat eigen composities samengesteld uit verschillende muziekstijlen zoals jazz-pop, chansons en Hongaarse volksmuziek. 

Lees ook ons artikel over hen uit Most Magyarul! nr 80.


Hongaarse Evenementen

Hongaarse artiesten, actuers en dichters in Nederland