Hongaarse Concerten, Hongaarse voordrachten, Hongaarse Feesten en Hongaarse films in Nederland
22‑04‑2018 Hongaarse Salon, Goethe Instituut, Herengracht 470 A'dam

HANEM Ensemble te gast bij viering 10 jaar Hongaarse Salon

Jubileumprogramma 10 jaar Hongaarse Salon: 
concert door ensemble HANEM

Op zondag 22 april 2018 vanaf 14.00 is de Hongaarse Salon weer geopend. Dit keer is er vanaf 14.45 een concert.Ervoor en erna kunt u genieten van diverse Hongaarse versnaperingen.

Plaats: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470. 

Entrée: € 9 ,-. T/m 18 jaar: € 7,-. Dit is inclusief 1 drankje!

Het ensemble HANEM is in 2011 opgericht door vijf dames. Hun verschillende smaak en voorkeuren staan borg voor een gevarieerde muziekkeuze met nadruk op de "folklore" van de stad: op het repertoire staan dan ook tango’s, chansons en klezmer, maar ook Hongaarse volksmuziek, klassieke stukken, cabaretliedjes, jaren ’80-underground en hits van nu. Het kwintet geeft vaak een eigen draai aan de songs. De dames maken gebruik van eigen arrangementen en van teksten, waarin ze ingaan op het leven in Hongarije. 

De leden zijn: Kriszta Bíró, Márta Murányi, Lídia Nádori, Zsófi Rick, Ági Sváb. 

Uit het persbericht: De Salon is "blij dit jubileum met deze speciale muziekgroep te kunnen vieren, het wordt een feest, of men Hongaars verstaat of niet."


Voor het jubileum wordt ook het fotoarchief op de website www.hongaarsesalon.nl opgetuigd, waarin een overzicht te zien is van de afgelopen tien jaar.


Voor uw agenda: Op 27 mei is in de Hongaarse Salon de film Brazilians te zien en op 24 juni.is er een Hongaarstalig gesprek met Géza Morcsányi, uitgever, en tevens hoofdrolspeler van Ildikó Enyedi’s film On Body and soul .

Hongaarse Evenementen

Hongaarse artiesten, actuers en dichters in Nederland