Hongaarse Concerten, Hongaarse voordrachten, Hongaarse Feesten en Hongaarse films in Nederland
14‑04‑2019 Goethe Instituut, Herengracht 470, Amsterdam

Hongaars-joodse filosofe Ágnes Heller bij de Hongaarse Salon

Op 14 april is de beroemde filosofe Ágnes Heller te gast hebben bij de Hongaarse Salon.


Ágnes Heller: Can Europe survive?
14 april 2019, vanaf 14.00

In het Hongaars met simultaanvertolking naar het Engels! Het programma (Lezing + podiumgesprek) begint om 14.45  Voor en na het programma is het cafetaria open met koffie, thee, gebak, wijn, fris, hapjes 


Locatie: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470 

Entrée: € 9,- tot 18 jaar: € 7,- (inclusief één drankconsumptie)


Beschrijving/achtergrond:

Europa is de bakermat van de moderniteit, de toekomst van Europa kan niet los gezien worden van de toekomst van de moderniteit. De logica van de moderniteit gaat terug op de vragen die de antieke filosofen zich stelden. Maar wat betekent de Europese identiteit in dit verband? Wat is de rol van het cultureel geheugen? Vanaf wanneer identificeerden mensen zich als Europeaan? Wie is „de ander” ten opzichte van wie wij ons als Europeaan omschrijven? Hoe moeten wij migratie zien in dit verband? Wat is het belang van de idee van vrijheid en welke staatsvorm is geschikt voor het behoud van de Europese identiteit? het gaat om dit soort vragen die de bekende Hongaarse filosofe in haar lezing zal behandelen.


Na de lezing praat Mari Alföldy met de filosofe over haar leven en werk, ook de toestand van Hongarije zal aan de orde komen!


Het is een grote eer voor de Salon om de wereldberoemde filosofe op bezoek te hebben. Omdat er simultaan wordt getolkt naar het Engels, is kennis van het Hongaars niet vereist. Iedereen welkom!

Van de redactie:

Zie ook ons artikel over het boek Ágnes Heller van János Kőbányai, een 'levensverhaal van Ágnes Heller' in Most Magyarul! Hongarije Magazine 20, alsmede het verslag van Gerard Wesselius over haar komst naar de Balie in Amsterdam in 2017, eveneens in Most Magyarul! Hongarije Magazine, nr. 80

Hongaarse Evenementen

Hongaarse artiesten, actuers en dichters in Nederland