Hongaarse Concerten, Hongaarse voordrachten, Hongaarse Feesten en Hongaarse films in Nederland
02‑09‑2022 Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, 1011 LX Amsterdam

Hongaarse zigeunermusici in Splendor vrijdag 2 sept. en Boerderij Kamps, zondag 4 sept.

MIKLOS LAKATOS, LAJOS SÁRKÖZI & LAJOS SÁRKÖZI SR. & ORKEST

met Hongaarse zigeunermuziek in Splendor

Na een ruime tijd weer terug in Splendor: Topmusici uit Hongarije. Drie bekende primás'en (solo-violisten) treden dit keer samen op tijdens dit unieke concert: Miklos Lakatos, Lajos Sárközi jr. en zijn vader Lajos Sárközi sr. Samen met een groot orkest spelen zij eigen interpretaties van bekende zigeunermelodieën en gipsymuziek.. Hongaarse Zigeunermuziek is levende muziek, elke keer dat een lied gespeeld wordt klinkt het anders en toch is het hetzelfde lied. Dat is nu helemaal goed hoorbaar wanneer drie violisten uit twee generaties tegelijkertijd op het podium staan.


Lajos Sárközi jr

Op dit moment is de prijswinnende jonge primás Lajos Sárközi jr de absolute top in Budapest. Hij speelt met een onnavolgbare techniek de traditionele muziek met nieuwe energie. Mooi nieuw repertoire uit vele muziekstijlen. Deze virtuoze violist is op dit moment misschien wel de meest bekende en meest begaafde violist van de Hongaarse Balkanmuziek.


Miklós Lakatos

Miklós Lakatos speelt al viool sinds hij drie jaar oud is. Zijn vader was zijn eerste docent. Tot zijn dertiende studeerde hij aan de muziekschool, waarna hij in het beroemde Rajkó-orkest de wereld over reisde. Miklós speelde onder anderen in Carnegie Hall, in het Ritz Hotel in Parijs en in het beroemde Emke Restaurant in Budapest. Hij is een violist met klasse en een geweldig charisma.


Lajos Sárközi sr.

In de visie en stijl van Lajos Sárközi – de derde primas in dit orkest – wordt muziek gecomponeerd en gearrangeerd door muzikanten. Dat doen ze terwijl ze de bekende melodieën spelen. Generaties lang waren de Sárközi’s topmuzikanten. De muziek zit hun in de genen. Ook Lajos Sárközi gaf zijn kennis door aan zijn zoons, beiden ook supertalenten. Lajos heeft een ingetogen stijl en muziek met schitterende (eigen) arrangementen.


U hoort Miklos Lakatos - viool

Lajos Sárközi sr. - viool

Lajos Sárközi - viool

en het orkest van Restaurant Százéves

Tickets en verdere info: https://www.splendoramsterdam.com


Hetzelfde concert is ook te beluisteren op 4 september om 16.00 u. in Boerderij Kamps: zie https://boerderijkamps.nl/4-september-2022-drie-primassen-uit-budapest-samen-in-concert-uniek/

Hongaarse Evenementen

Hongaarse artiesten, actuers en dichters in Nederland