Hongaarse Concerten, Hongaarse voordrachten, Hongaarse Feesten en Hongaarse films in Nederland
11‑11‑2018 Zeeheldentheater, Den Haag

Hongaarse zigeunermuziek: Lajos Sárközi op toernee in Nederland

Hongaarse Zigeunermuziek uit Budapest in Nederland

 

Sinds 2014 organiseert de klarinettist en liefhebber van Hongaarse zigeunermuziek Willem Gülcher concerttournees met musici uit Budapest in Nederland. De toporkesten uit Budapest treden op in Assen (Rolde), Amsterdam, sinds vorig jaar ook in Austerlitz en nu ook in Den Haag. Hij doet dit met hulp van het Fonds Podiumkunsten, de stichting Magyar Nóta en wordt geholpen door een groep mede-musici en liefhebbers van deze prachtige muziek.  Zo hopen ze dat deze muziek in Nederland gehoord kan blijven worden. 

 

Maestro Lajos Sárközi in Nederland

Vier concerten van 8 t/m 11 november 2018

In de visie en stijl van Lajos Sárközi wordt muziek gecomponeerd en gearrangeerd door muzikanten. Dat doen ze terwijl ze de bekende melodieën spelen. Generaties lang waren de Sárközi’s topmuzikanten. Het zit in de genen.  Lajos Sárközi gaf zijn kennis door aan zijn zoons, beiden ook supertalenten. 

Lajos heeft een mooie ingetogen stijl en muziek met schitterende (eigen) arrangementen. Zijn orkest is een van de beste in Boedapest. En het Kárpátia Restaurant is een van de mooiste restaurants in Budapest, een prachtig in oude stijl gerestaureerd kávéház. Het ensemble speelt niet alleen Hongaarse zigeunermuziek, maar ook Hongaarse volksmuziek, klassieke en jazz-stukken, opera- en filmmuziek.


Donderdag 8 november 2018 - 20.15 uur - Beauforthuis - Austerlitz .

vrijdag 9 november 2018 - 20.00 uur  in Boerderij Kamps te Rolde.  

zaterdag 10 november 2018 - 20.15 uur - in Splendor Amsterdam. 

zondag 11 november 2018 - 15.00 uur  in Zeeheldentheater in Den Haag.  

Hongaarse Evenementen

Hongaarse artiesten, actuers en dichters in Nederland