Hongaarse Concerten, Hongaarse voordrachten, Hongaarse Feesten en Hongaarse films in Nederland
17‑11‑2018 Cult. C. H.F. Witte, Henri Dunantplein 4, De Bilt

Kalárizs Táncház - Hongaars Danshuis Utrecht

Hongaars Danshuis Utrecht:
Dansworkshop en dansbal - táncház

Een keer per maand is er in Utrecht een Hongaars Danshuis. Meestal worden er 's middags  dansen aangeleerd en kun je 's avonds lekker dansen op levende muziek. Ontdek ook de veelzijdigheid, de charme, de passie en het plezier van de Hongaarse dans!Het dansprogramma van 17 november bestaat uit Boncida, Palatka, Szatmár, Kalotaszeg . De live-muziek wordt verzorgd door het orkest Hajnali

Adres: Cultureel Centrum H.F. Witte, Henri Dunantplein 4, De Bilt.
Het centrum heeft ook een gezellige bar (waar ook palinka verkrijgbaar is) en een restaurant waar maaltijden kunnen worden geserveerd. 
Het is niet toegestaan om zelf frisdranken of sterke dranken mee te nemen !!! 

De toegangsprijs is hetzelfde voor alle bezoekers, of je nu alleen maar komt luisteren, danser, muzikant, vriend(in) of student bent: 
Je kunt vooraf reserveren door € 12,50 over te maken naar NL14 INGB 0008 4856 19 t.n.v. Stichting Tanchaz. 
Betalen aan de zaal kan alleen contant (indien mogelijk gepast). 

Meer informatie op http://www.tanchazutrecht.nl/

Dansles

Op sommige danshuisdagen worden er 's middags dansen aangeleerd uit een bepaalde streek of dorp in Hongarije of Transsylvanië, waar veel populaire dansen vandaan komen. In de les leer je de passen en figuren, maar ook de kenmerkende dansstijl. De nadruk in de lessen ligt op de parendansen, maar je hoeft niet met een partner te komen. Tijdens de les wordt regelmatig 'doorgedraaid'. Het niveau is afgestemd op het gemiddelde van de groep. Er is veel aandacht voor het improvisatie-element, zodat iedereen 's avonds op de dansvloer 'z'n eigen csárdás kan maken'. Als je nog nooit gedanst hebt, is dat soms behoorlijk pittig.


Tijdens de lessen worden vooral dansen aangeleerd die veelvuldig in het danshuis worden gespeeld, zodat je regelmatig kunt oefenen.

Elke maand is er een programma met dansseries uit verschillende streken. De dansserie van de middagles staat altijd op het programma, samen met enkele veelgevraagde dansseries. Voorafgaand het danshuis wordt het middagprogramma kort herhaald en soms nog aangevuld.


The entrance fee for ALL visitors, whether they are just listening to the music or are students, friends, dancers or musicians, is €10,00 ONLY IF paid in advance to our bank account - Stichting Tanchaz -NL14 INGB 0008 4856 19, indicating the name(s) of the visitor(s) and the date that you will be visiting. At the location itself the entrance fee is €12,50.


We are much looking forward seeing you at our next táncház and we hope we can make it successful again with this revised formula.


Organisers: Johan Breukelaar, Ferry Corbet (FB: Cor Bet) and Nienke Oomes

Meer info www.tanchazutrecht.nl.


YouTube: Bekijk het korte filmpje (gemaakt door Most Magyarul! Hongarije Magazine) van de Danshuisavond op 17 juni 2017, met de Csárdás Challenge en een optreden van het Karpaten Ensemble

Hongaarse Evenementen

Hongaarse artiesten, actuers en dichters in Nederland