Hongaarse Concerten, Hongaarse voordrachten, Hongaarse Feesten en Hongaarse films in Nederland
30‑10‑2019 Beauforthuis, Woudenbergseweg 70 3711 AB Austerlitz

Lajos Pádár en zijn Donau Boulevard Orkest, Austerlitz

Zigeunermuziek speelde decennia lang een grote rol in Nederland. In de vorige eeuw waren er vele Hongaarse en Roemeense muzikanten die zich in Nederland vestigden, vaak noodgedwongen door de politieke situatie. De bekendste zijn Toki Horváth, Lajos Veres en Gregor Serban. Ook boekte de (Nederlandse) zigeunerfamilie Weiss met het Koninklijk Zigeunerorkest Tata Mirando succes. In de zestiger en zeventiger jaren speelde in vele grote steden in Nederland zigeunerorkesten.

Deze traditie komt weer tot leven in het Beauforthuis: twee a drie maal per jaar zullen de bekendste orkesten uit Budapest spelen. Concerten in de stijl van deze muziek: u mag er wat bij bestellen. De meeslepende muziek en virtuoze musici zorgen voor een onvergetelijke muzikale ervaring. Vandaag met:


Lajos Pádár

De virtuoze violist Lajos Pádár is op dit moment een van de vooraanstaande

violisten van de Hongaarse Zigeunermuziek. Hij speelt in Budapest met zijn orkest in het bekende Dunacorso restaurant; een geweldig mooi restaurant met groot terras met uitzicht over de Donau.

Lajos Pádár & zijn orkest hebben een breed repertoire van muziek uit de hele wereld. Dagelijks brengen zij vele honderden mensen in vervoering op het mooiste terras van Budapest. Met grote regelmaat speelt Lajos Pádár in Zwitserland. Maar eind oktober is hij in Nederland op tournee en doet ook Austerlitz aan.

wo 30 okt '19, 20:15

Beauforthuis

Woudenbergseweg 70

3711 AB Austerlitz (bij Zeist)

tel. 0343 - 49 18 58

info@beauforthuis.nl

Hongaarse Evenementen

Hongaarse artiesten, actuers en dichters in Nederland