Hongaarse Concerten, Hongaarse voordrachten, Hongaarse Feesten en Hongaarse films in Nederland
18‑02‑2022 Boerderij Kamps, Rolde

Lajos Sárközi jr. - Gypsy Fever, 2 x Hongaarse Zigeunermuziek uit Boedapest

De jonge primas Lajos Sárközi jr in Nederland - Twee concerten in Rolde (Dr.) op 18 en 19 februari

Lajos Sárközi jr. en zijn geweldige (familie-) orkest. Velen van u kennen hem al. Deze concerten zijn een belevenis. 

Vrijdagavond 18 februari 2022 en  zaterdagavond 19 februari 2022 – aanvangstijd 19.30 uur,  elk concert met maximaal 30 bezoekers. !!


Lajos Sárközi jr. doopte zijn orkest om tot ‘Gypsy Fever’, schreef zich in voor diverse Festivals en TV shows en won vele prijzen.  Ze ontwikkelde nieuw repertoire en een nieuwe sound.  Heerlijk om te horen.  Breed repertoire (van klassiek tot Pop) en alles gespeeld in de traditionele setting van het Hongaarse Zigeunerorkest.  (Cimbaal, Bas en Viool)

toegangsprijs: € 25,00 (welkomst koffie of thee inbegrepen)

Vanmiddag te zien en horen op Concertpodium Boerderij Kamps in Rolde,


Meer info:

Op dit moment is de meest prijswinnende jonge primás Lajos Sárközi jr de absolute top in Budapest. Hij speelt met een onnavolgbare techniek de traditionele muziek met nieuwe energie. Mooi nieuw repertoire uit vele muziekstijlen.

Deze virtuoze violist is op dit moment misschien wel de meest bekende en meest begaafde violist van de Hongaarse Zigeunermuziek.  Opvallend is dat in het orkest ook de jongere broer op de bas speelt en zijn vader op de tweede viool (de terts). We hebben dus een familieorkest, geheel in de traditie van de Hongaarse muziekfamilies. Daarnaast de bekende cimbalist Julius Csik en de bassist Rudi Sárközi.

Gypsy Fever – hun nieuwe stijl van muziekmaken. Breed repertoire ontstond het afgelopen jaar. Toegankelijke muziek , natuurlijk volledig in de Hongaarse Zingeunermuziek stijl. Drenthe: 

Hongaarse Evenementen

Hongaarse artiesten, actuers en dichters in Nederland