Hongaarse Concerten, Hongaarse voordrachten, Hongaarse Feesten en Hongaarse films in Nederland
25‑06‑2023 Feestzaal Ruud en Ági, Noordermaatweg 2, Heemskerk

Most Magyarul! draait door met Hongaars concert op 25 juni 2023


Tweetalig concert-en cultuurprogramma met zangeres Dóra Danics en gitarist Róbert Sinha

Na een paar corona-jaren waagt ook Most Magyarul! Hongarije Magazine zich weer aan een editie van Most Magyarul! draait door, Dit keer zal het programma bestaan uit een concert van zangeres Dóra Danics en gitarist Róbert Sinha.

Het eerste deel van het programma is gewijd aan de poëzie van Petőfi, wiens tweehonderdste geboortedag dit jaar wordt herdacht. Robi en Dóra hebben eigen, unieke composities gemaakt bij een aantal gedichten van Sándor Petőfi en zingen deze voor een deel in de negentiende-eeuwse Engelse vertaling van William N. Loew. (Zie het YouTube-filmpje onderaan deze webpagina.) Dóra gaat ook een van de gedichten in het Nederlands (!) zingen  in de vertaling van A.S.C. Wallis (pseudoniem voor Adèle Sophia Cordelia Opzoomer, 1856-1925). 


Het tweede deel van het concert is een bloemlezing uit het veelzijdige zangrepertoire van de Hongaarse singer-songwriter Dóra Danics. Dóra won in 2013 de Hongaarse X-Factor en zong vanaf 2016 bij de folkformatie Cimbaliband en daarna bij de popformatie Tengerszem. Al vanaf haar tijd bij de Cimbaliband schreef Dóra zelf nummers. Naast eigen songs zal zij ook een aantal Hongaarse volksliederen ten gehore brengen (waaronder verzoeknummers door ondergetekende) en tal van luisterliedjes en chansons


Gitarist Róbert Sinha (afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag) was al bij ons te gast bij de editie 2017 van Most Magyarul! draait door en maakte een enorme indruk met zijn virtuoze gitaarspel en zijn warme en gloedvolle entertainment.


Leuk detail: voor de Online Hongaarse kerstmarkt op Facebook editie 2021 stuurden Dóra en Robi ook deze clip in, een mooi, gevoelig oud Hongaars kerstlied.

Sinds 2021 werkt het tweetal samen bij talentenworkshops van Róbert in Csíkszereda in Transsylvanië, waar ze ook concerten geven.


U leest meer over Dóra Danics en Róbert Sinha in nummer 98 van Most Magyarul! Hongarije Magazine, dat eind mei verschijnt

Voorprogramma

Tijdens een kort voorprogramma zullen Gábor Erdős en Dávid Müller een aantal van hun Hongaarse songs ten gehore brengen.

Kinderen welkom

Ook kinderen zijn van harte welkom, om met hun ouders te komen genieten van de Hongaarse cultuur en Hongaarse hapjes en drankjes. We gaan ervan uit dat ze wél kunnen luisteren en gedurende de concertblokken niet luidruchtig zullen zijn. Bij 'calamiteiten' kunt u even naar buiten gaan met hen.
Buiten zijn er m.m.v. de Stichting StiHON spelletjes en actviteiten voor kinderen begeleid door Gabriella Vidák van de Stichting Paint with Green.

Catering

Zoals gewoonlijk wordt het evenement op zondagmiddag afgesloten met een Hongaarse maaltijd, waarvoor dit jaar wordt getekend door de onderneemster Krisztina Icsó, op het menu staat een rijk gevulde Hongaarse goulashsoep!

NB. Er wordt ook een vegetarische versie gemaakt, graag aangeven bij uw reservering op het webformulier of in een mailtje of u vegetarisch wilt eten.


In onze kraampje kunt u dit jaar een kleine selectie verwachten van het aanbod van Paprika Market, de Hongaarse winkel aan de Breestraat in Beverwijk. Wie een reservering op zak heeft voor Most Magyarul! draait door, krijgt op de ochtend vóór het evenement 10 % korting op alle producten in de winkel!


De lángos-foodtruck van Hongaarse Thuissmaken die normaliter op zondag vóór de winkel staat, zal tijdens de concertmiddag op ons evenemententerrein te vinden zijn met een aanbod van lángos en kürtőskalács (schoorsteencake) en als zomerspecialiteit zelfs kürtőskalács met softijs!

Kaartverkoop

U kunt zich aanmelden door het invullen van het webformulier. U krijgt dan een antwoordmail met de betaalgegevens. Na betaling uwerzijds krijgt u een bevestigingsmail (die - uitgeprint) de ochtend van het concert recht geeft op korting bij Paprika Market in Beverwijk - zie hierboven)


Toegang inclusief maaltijd (maar exclusief andere versnaperingen en consumpties) is € 17,50 in de voorverkoop (kinderen t/m 12 jaar betalen alleen  € 7,50,- voor de maaltijd). Als die kinderen niet mee-eten dan is hun toegang gratis). Kaarten aan de zaal kosten € 20,- Kas en pin oké.


Reserveren kan via ons webformulier.

Of stuur zelf een mail met namen, aantal kaarten, kinderen, wel of geen eten voor kinderen, en of u vegetarisch wiltb eten. Die mail kan worden gericht aan:
info APESTAART  hongaarse-evenementen PUNT  nl


Openbaar vervoer

Openbaar vervoer met bus 79 vanaf NS-station Castricum

Tömegközlekedés: A castricumi vasútállomástól a 79-es busszal

Het evenement vindt plaats in de Feestzaal van Ruud & Ági aan de Noordermaatweg 2 te Heemskerk. 


Parkeren uitsluitend aan de overkant van de Rijksstraatweg/Kennemerstraatweg op het parkeerterrein van het Noord-Hollands Duinreservaat. Zie het kaartje met de parkeerplaats en de looproute naar de feestzaal.

Zaal en bar open vanaf 13.30 u.

Aanvang programma: 14.00 u.

Maaltijd vanaf plm. 17.00 u.


Wij hopen op een grote opkomst van lezers van Most Magyarul!, cursisten en oud-.cursisten van de Hongaarse School en Holland Suli en van ieder die graag een Hongaars evenement bijwoont.


Edwin van Schie

Hongaarse Evenementen

Hongaarse artiesten, actuers en dichters in Nederland