Hongaarse Concerten, Hongaarse voordrachten, Hongaarse Feesten en Hongaarse films in Nederland
25‑11‑2018 Theater Koningsduyn, Geesterduinweg 3, Castricum

Trio Trabant met het Karpaten Ensemble

Concert Trio Trabant & het Karpaten Ensemble

Trio Trabant bestaat uit Hilde Kertész, Winfried Veenker en Frank de Jong, speelt muziek uit een gebied dat ooit Centraal Europa heette.


Eén geheel
De verbindende factor met het verleden bleef de volksmuziek. Per regio heeft die weliswaar een geheel eigen karakter, maar ook veel gemeenschappelijke kenmerken qua klankkleur, ritmen en instrumentarium. Daarin onderscheidt ze zich duidelijk van de volks-muziek in West-Europa. Voor het gemak karakteriseert Trio Trabant het als muziek uit Zuid-West 'Zigeunië', waar voor de val van de muur de Trabant nog overal rondreed.

Muziek en dans
Het uitzonderlijke van dit concert zit ‘m niet alleen in de muziek maar ook in het gezamenlijk optreden met een deel van het Karpaten Ensemble. Dit laat de rijkdom zien van de volksdansen in in de regio Karpatenbekken, waarbij parendansen worden afgewisseld met stoere mannendansen. Daarbij worden ook de verschillen tussen de Hongaarse, Roemeense en de Zigeuner-dansen gedemonstreerd. Het zorgt voor een wervelend spektakel en maakt duidelijk dat dans en muziek uit genoemd gebied onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje) en via de site.

Hongaarse Evenementen

Hongaarse artiesten, actuers en dichters in Nederland