Hongaarse Concerten, Hongaarse voordrachten, Hongaarse Feesten en Hongaarse films in Nederland
22‑05‑2022 Online resp. Horánszky utca 13, Budapest 1085

Zigeunermuziek met Károly Puka en Norbert Salasovics -Online en in Budapest

Op zondag 22 mei a.s. om 18.00 uur vindt opnieuw een - door de stichting Magyar Nóta in samenwerking met Pál Lombos georganiseerd - evenement plaats. 


Dit een keer hybride evenement. 


Vanuit het "cultuurhuis" van het 8ste district van Budapest brengen we dit keer twee prímások, te weten Károly Puka en Norbert Salasovics.

 

Dit zijn klinkende namen die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in Hongarije en ver daarbuiten. Het is dan ook een eer dat we deze twee violisten en hun orkest uw huiskamer kunnen 'binnenstreamen'.

Károly Puka heeft grote bekendheid gekregen door in 1984 op 21-jarige leeftijd een groot prímás-concours te winnen, zie  https://www.youtube.com/watch?v=IGL4hSPJ5RY

 

Norbert Salasovics is de zoon van Dezső Salasovics, die in 1984 in het hierbovengenoemde concours een geduchte concurrent was van Puka en uiteindelijk net achter Puka eindigde. Zoon Norbert werd in 2013 ook tweede na de inmiddels beroemde Lajos Sárközi junior op het concours van Balatonfüred.

 

De bezetting op 22 mei zal zijn:

 

Károly Puka - prímás

Norbert Salasovics – prímás

István Bangó  – cymbaal

György Szücs  – contrabas

Vilmos Seres  - klarinet 


Het concert is live te bezoeken in Boedapest en live online te volgen via de Facebook pagina van Magyar Nota evenementen.

Hongaarse Evenementen

Hongaarse artiesten, actuers en dichters in Nederland